Lionsclub Domaine des Dames organiseert op 16 mei 2020 van 11.00 tot 17.00 uur haar Lifestyle Spring Market bij Streekmuseum Krimpenerwaard in Krimpen aan den IJssel. De opbrengst van deze dag gaat naar Stichting Kinderen van de Voedselbank.

Wat doet Stichting Kinderen van de Voedselbank?

Stichting kinderen van de voedselbank geeft als enige stichting in Nederland kledingpakketten uit voorzien van nieuwe kleding, nieuwe schoenen, en een aantal leuke nieuwe cadeautjes. De reden waarom de stichting alleen nieuwe artikelen uitgeeft is als volgt.

Als je als kind jarenlang op hergebruikte kleding moet leven, is het kind vaak het mikpunt van pesterijen in de buurt en op school, en wordt sociaal gezien buiten gesloten. Hierdoor daalt de eigenwaarde van een kind enorm tegenover andere kinderen.

Door twee keer per jaar nieuwe kleding uit te geven, één maal voor de winterkleding, en één maal voor de zomerkleding, kan het kind ook eindelijk eens pronken met zijn/haar nieuwe kleding. Dit is voor een kind zo’n enorme boost voor de eigenwaarde, daar heeft een kind zijn/haar hele leven profijt van.

Klik hier voor een filmpje over Stichting Kinderen van de Voedselbank.