01/04/2021

 

Lavendelactie een succes

Lions helpen!                                                                                                           

 

Met veel enthousiasme is door de LC Domaine des Dames begin 2021 een lavendelverkoop gestart in de Krimpenerwaard. Mede door de goede lavendelleverancier, Dick de Wilde, hebben zij hiermee een mooi bedrag van ruim €2.100,00 opgehaald die ten goede komt aan de Stichting BlijeGift.

Levensmiddelenbonnen als ondersteuning

Deze stichting in de Krimpenerwaard zet zich in om de armoede te verminderen en wil graag zoveel mogelijk gezinnen/alleenstaanden met structurele armoede van een gezonde maaltijd voorzien door middel van levensmiddelenbonnen.

Het kan iedereen overkomen

Er bestaat nog een grote groep in de Krimpenerwaard en in Rotterdam die €10,00 of €15,00 euro te weinig aan besteedbaar netto-inkomen hebben om in aanmerking te kunnen komen voor de voedselbank en daardoor net tussen wal en schip vallen. Dit kan iedereen overkomen!      

Stichting BlijeGift wil ruimte geven om de structurele armoede binnen deze groep te beperken. Annette Koopman voorzitter van de BlijeGift: ”Er is elke maand minimaal €7.500,00 nodig voor een gezonde maaltijd, door de doelgroep zelf samen te stellen. Het gaat hier niet om luxe, wel om de basis”.

Tweeledig initiatief

Afgelopen zaterdag zijn er op 4 verschillende LC Domaine des Dames afhaalpunten in de Krimpenerwaard de planten door hun kopers opgehaald, klaar om direct in de tuin te zetten.     

Fijn voor de vlinders en de bijen en een mooie donatie voor de Stichting BlijeGift.

Fijn geurig voorjaar!